perjantai 11. syyskuuta 2009

Lycka till!

Feministi tai ei - ihmisillä on monta mielipidettä asiasta. Ja se on hienoa. Täytyy itse vielä kuitenkin lisätä, että joskus ihan oikeasti pelottaa (vaikka olenkin feminismin puolesta peukut pystyssä), kuinka vahvasti feminismi on vallassa. Jos naisten asemaa pyritään koko ajan kohottamaan yhteiskunnassa, miten käy miesten? Se kai jää nähtäväksi. Minä en ole tottunut ennustelemaan tulevaa. Ja jos olenkin, niin ne arvaukset ovat menneet päin puita. Eli se siitä.

Tittididii! Perjantai! Ja viikonloppu! Hui, mitäköhän siitäkin tulee? Jään jököttämään koneelle tai koukutun katsomaan telkun ääreen Gilmoren tyttöjä... Vaikka tiedän tasan tarkkaan, että niitä houkutuksia pitäisi välttää. Ainakin tämä viikonloppu. Koska se on pyhitetty ruotsille.

Kuulostipas pahalle. Se pyhitetty -sana siis, ruotsi -sanan kanssa. YO-kirjoitukset -sanan kanssa olisi ollut vielä pahempi. Ei millään pahalla, ruotsi - ei minulla ole mitään sinua vastaan, mutta kun et suostu tankkautumaan päähäni riittävän hyvin!

Joskus sitä miettii ja manaa, ettei silloin yläasteella (lähinnä ysillä) jaksanut enää kunnolla keskittyä ruotsiin. Ei vaan kiinnostanut. Seurauksena ei-niin-hyvä-ruotsipää. Voisin kuvitella olevani mahtava ruotsin kielen taitaja, jos asuisin jossain rannikkokaupungissa tai -kylässä. Mutta kun en asu.

Ruotsin kirjoituksiin valmentautumista ei yhtään helpota ajatus, että YO-kuuntelusta tuli puolet kokonaispistemäärästä. Okei, odotinkin jotain sen suuntaista, mutta elättelin toivoa, että ihan vain jotenkin kummallisesti olisin saanut enemmän pojoja, mikä oli tietysti tyhmää. Pientä pettymyksen poikasta oli lievästi sanottuna ilmassa eilen iltapäivällä, kun menin etukäteen kuulemaan tulokset. Ei olisi pitänyt!

Huolimatta tuosta kaikki on muuten ookoo. Kirjoitukset on jännä asia, varsinkin kun ruotsin YO on ensimmäinen kirjoitusurakkani. Olen jo jonkin aikaa pohdiskellut - jopa innoissani -, mitä sapuskaa ja juomista sinne ottaisi mukaan. Onko kellään ideoita? Olen kuullut, että karkkia on monilla ollut mukana. Jotain suklaata, namnam... Se kyllä janottaa paljon. Hedelmät voisivat myös olla kivoja. Elättelin jopa toiveita nuudeleista, mutta ne joko jähmettyisivät ja viilentyisivät rasiassa tai/ja sitten lössähtäisivät siihen veteensä. Not good.

Juomiseksi kelpuuttaisin mielelläni sekä vettä että termariin lämmintä kaakaota. Vaan kuinka paljon, siinäpä kysymys. En nyt haluaisi sitä koko kuusituntista vessassa ravata, vaikka luulen, että pelkästä jännityksestäkin siellä muutaman kerran saattaa käväistä...

Kaiken lisäksi on nuha. Mietin, josko se viikon päästä jo olisi helpottanut. Kun kirjoituksien jälkeen singahdan bussiin ja huristelen Kuopioon Maijaa ja kumppaneita katsomaan, se nuha ei olisi kiva juttu. Ei kyllä kirjoituksissakaan.

Lopuksi kolme kuvaa keskiviikolta, jolloin alkoi rankasti sataa ja aurinko paistamaan lopuksi. Siitähän syntyi - ylläri, pylläri - upea sateenkaari! Ja hienoakin hienompi valoilmiö taivaanrannassa ei meinannut tallentua koko komeudessaan kameran linssiin, mutta uskokaa pois; aivan henkeäsalpaava näky se oli!
 
 
 
 
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja: